Blog

Bioethanol – Hvor meget bioethanol bruges til en biopejs?

Bioethanol - Hvor meget bioethanol bruges til en biopejs?

Har du fået anskaffet dig en biopejs, så skal du naturligvis også have bioethanol til at få den til at brænde. Men er du endeligt klar over hvor meget bioethanol der skal bruges til en indendørs biopejs eller en udendørs biopejs? Og hvad er bioethanol endeligt for noget brændsel?

Det er nogle af disse ting vi vil forsøge at besvare i denne artikel, så du kan blive klogere på hvordan du bruger bioethanol til din biopejs.

Hvad er Bioethanol?

Bioethanol - Hvor meget bioethanol bruges til en biopejs?

Bioethanol er den brændsel som du bruger når du har en biopejs. Det der gør bioethanol effektivt som biobrændsel til din biopejs er at det er utrolig praktisk til især indendørs biopejse. Når du bruger bioethanol så vil du kunne bruge dine biopejs indenfor, fordi bioethanol er stort set rent sprit og derfor ikke bliver giftigt når det brænder, men i stedet bare fordamper fuldstændig.

Hvis du har en biopejs, så kan du købe mange forskellige former for billigt bioethanol men her skal du bare være sikker på at du køber den variant der er cirka 96% sprit, så der maksimalt er 4% benzin i, da det er det der er normalen i Danmark for bioethanol, så derfor bør du holde dig deromkring når du skal bruge en biopejs indenfor, for at være sikker på at det ikke er skadeligt for dig at brænde det af indenfor.

Hvor meget bioethanol bruger din indendørs biopejs?

Når du skal bruge en biopejs, så brænder den som sagt med bioethanol, men hvor meget bioethanol bruger din indendørs biopejs endeligt? Det er et meget svært spørgsmål at svare på, for det afhænger fuldstændig af den biopejs du har, og den størrelse som den har.

Men som en hovedregel så er bioethanol utroligt langtidsholdbart, og kan virkeligt brænde i lang tid.

Du kan godt forvente at 1 liters bioethanol kan brænde i en helt almindelige indendørs biopejs, som dem du kan se her https://mtas.dk/indendoers-biopejs/ hvor der er mange forskellige indendørs biopejse i forskellige størrelser. Her vil en almindelig biopejs kunne brænde 1 liter bioethanol på omkring 3 timer, mens nogle biopejse kan holde helt op imod 6 timer på en enkelt liter bioethanol.

Hvis du gerne vil købe en stor indendørs biopejs, så bruger den mere bioethanol end en mindre biopejs, og derfor bør du selvfølgelig også have dette i dine overvejelser når du køber en biopejs.

Læs også vores artikel: Copytrading for begyndere