Blog

Investering for begyndere – Sådan kommer du igang hurtigt

Investering for begyndere - Sådan kommer du igang hurtigt

Kunne du godt tænke dig at investere i aktier eller andre former for investering, men ved ikke hvordan du kommer igang? Så bare rolig, for det er faktisk ikke så svært som du måske idag går og tror.

Vi har nemlig lavet en lille guide til dig, så du kan få lidt hjælp til at komme ordenligt igang, så du ikke ender med at tabe en masse penge med en dum begynderfejl, som måske kunne være undgået.

Hvad skal du investere i?

Investering for begyndere - Sådan kommer du igang hurtigt

Til at starte med, så skal du lige finde ud af hvad du skal investere i først. Det er her hvor du skal finde ud af om du gerne vil investere i eksempelvis aktier, ejendom eller noget helt andet. Når du har gjort det, så kan du lettere finde ud af hvilken form for risiko du ønsker at tage, og hvilket afkast du gerne vil have på dine investeringer. Så lad os kigge på investeringsmulighederne derude.

Aktier

Aktier er en af de mest velkendte former for investering, og har igennem de sidste 100 år været en lukrativ investering. Det gennemsnitlige afkast har været på mere end 7% om året, hvilket er ganske imponerende da man i disse tal har medregnet de forskellige aktiekrak og økonomiske kriser, som har ramt økonomien hårdt.

Uanset om du selv vælger at investere i aktier, eller vælger at bruge forskellige invsteringsservice som eksempelvis NORD.Investments så kan du forvente at få et gennemsnitligt afkast på mellem 5 og 10% om året, hvis du har en tidshorisont mellem 2 og 5 år.

Ejendom

En anden af de mere velkendte investeringsformer er ejendom. Investering i ejendom har igennem mange hundrede år været en attraktiv måde at investere sine penge, da folk altid har skulle have et sted at bo, hvilke også har sikret et positivt afkast på ejendoms investeringerne længe.

Men med ejendom så skal du selv investere ret store summer penge for at komme igang, hvilket kan besværliggøre at komme igang.

Crowdlendng

Crowdlending er en af de nyeste måder at investere på, men også en af de mest hurtigst voksende. Med crowdlending investere du faktisk i lån, hvor du låner dine penge ud, og til gengæld så modtager du en rente for udlånet. Disse renter er typisk på mellem 10 og 16% årligt, hvilket giver dig et afkast som er højere end både aktier og ejendom, men som naturligvis også kan have en større form for risiko. Dog har platforme som eksempelvis Mintos sikret deres investorer ved at tilbyde buyback garanti, som sikre at hvis et lån ikke bliver betalt tilbage efter 60 dage, så køber lånegiveren lånet tilbage af dig, så du ikke mister din investering grundet dårlige betalere.

Du kan læse mere om crowdlending i denne artikel: Crowdlending – Hvilken platform er bedst