Motor

Se Aston Martins limiterede ubåd til fire millioner dollars

Se Aston Martins limiterede ubåd til fire millioner dollars

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at ubåde ikke er den form for transportmiddel, som velhavende personer oftest vælger at spendere deres formue på. Det er dog ikke noget, der har stoppet Aston Martin i, at kaste sig ud i et sådan projekt, hvor de lige netop vil forsøge at lave om på dette ved at lancere en yderst luksuriøs milllion-ubåd.

De har nemlig valgt at slå sig sammen med Trion Submarines med det formål at designe en ubåd, der er skabt med henblik på det mere købestærke publikum. Ifølge The Verge har folkene bag Aston Martin udtalt, at de har kreeret et både eksklusivt og dertil også meget limiteret fartøj, der kun kan fås i meget, meget få eksemplarer på verdensplan.

Stadig i udviklingsstadiet

Den ekstravagante ubåd er fortsat i udviklingsstadiet, men den færdige version vil dog ende med at kunne rumme tre personer, dykke ned til intet mindre end 500 meters dybde og samtidig vil den nå en hastighed på 5,6 km/t. Ubåden vil få en højde på to meter og en vægt på 3.991 kilo – det er derfor den mindste og lettest trepersoners ubåd i vreden.

Aston Martin har selv udsendt en pressemeddelelse vedrørende projektet. Heri fortæller deres vicepræsident, Marek Reichman, at ubåden har et slankt, elegant ydre. Samtidig gøres det også klart, at Aston Martin har overført deres eksklusive og luksuriøse design, der er kendt fra deres biler, til ubåden, hvorfor der er garanti for en vis ekstravagance.

De første ubåde begynder at sejle i 2018

Planen er, at de første ubåde skal begynde at sejle i 2018. Gennem hele forløbet har det været vigtigt for Aston Martin, at de bibeholder den eksklusivitet, de er kendt for, så derfor vil der ikke blive produceret mere end blot 12 eksemplarer om året. Det betyder også, at det ikke bliver helt nemt at få fingrene i én af de 12 eftertragtede ubåde.

Hvad der dog heller ikke er helt nemt er, at skulle betale for den, da den koster intet mindre end fire millioner dollars, hvilket er svarende til rundt regnet 25,2 millioner danske kroner. Derfor skal der nogle seriøs gryn på bordet, hvis der skal betales for en ubåd af denne kaliber – og derfor er der bestemt også mange, der blot må nøjes med at drømme.