Motor

Tesla Model 3 kan blive din for under 500.000 kroner

Tesla Model 3 kan blive din for under 500.000 kroner

Den nye Model 3, der er den mere prisbillige variant til Model S og Model X. Ventelisten til denne bil strækker sig til mere end 400.000 biler og under præsentationen blev de første 30 biler leveret til kunder, der havde forudbestilt og ventet længe på den eftertragtede Model 3 fra Tesla.

Modellen bliver lanceret i to varianter. Den kommer i en basismodel, der ksoter 35.000 dollars, hvilket er svarende til 221.000 kr. Elbiler er ikke længere fritaget for afgift, men bliver derimod pålagt en afgift, der lyder på 65% Derfor lyder prisen på cirka 430.000 kr. Basisvarianten kan køre op til 350 km. på én opladning og går fra 0-100 km/t på 5,6 sekunder.

Foretrækker du derimod en Model 3, der kan køre en kende længere, så findes der også en model med en rækkevidde, der lyder på 500 kilometer. Denne model koster dog 44.000 dollars, hvilket med dansk afgift er svarende til cirka 540.000 kroner. Denne model klarer 0-100 km/t på blot 5,1 sekunder.

Som tidligere nævnt, så er der en venteliste, der lyder på intet mindre end 400.000 kunder. I følge Elon Musk, så forventer de at kunne levere cirka 100 biler i august, mens produktionen burde lyde på 1.500 biler i september. Allerede i slutningen af 2017 burde deres Megafactory være i stand til at producere op mod 20.000 biler om måneden.

Kommer med en fuld selvkørende teknologi

En standard Tesla Model 3 bliver leveret med en 15,4″ skærm, der kan bruges til at styre stort set alle funktionerne i bilen – det samme som gør sig gældende i både Model S og Model X.

Dertil skal det også nævnes, at den bliver selvkørende. Elon Musk leveres med både hardware og software, der skal til for at bilen kan køre selv – det er dog ikke tilladt i alle lande. Tesla har blandt andet udstyret bilen med hele otte kameraer, 12 ultrasoniske sonar-censorer og en forudvendt radar.

Hvis alt dette skal spille rigtig godt sammen, så er det påkrævet, at du vælger at investere i en softwareopdatering, der har en pris, der lyder på 5.000 dollars. Det er desuden også påkrævet, at du investerer i et fuldt selvkørened program, hvilket koster yderligere 3.000 dollars – samlet set løber dette op i cirka 50.000 kroner.

Skal konkurrere mod Mercedes, Audi og BMW

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Tesla Model 3 kommer til at lægge sig i direkte konkurrence med både BMW 3-serie, Mercedes-Benz C-klasse såvel som Audi A4. Den er en kende større, hvilket giver mere plads i både længden og bredden – på trods af dette, så er det dog fortsat dette segment, den befinder sig i.

Du skal dog være opmærksom på, at bagagerummet er en kende mindre, fordi det kræves, at der skal findes plads til bilens batteri. En BMW 3-serie har et bagagerum, der byder på 480 liter plads, mens Model 3 derimod har plads til 425 liter bagageplads.

Tesla har endnu ikke meldt noget ud om officielle danske priser, men de priser, der er blevet oplyst i denne artikel er naturligvis et skøn, der er baseret på den nuværende amerikanske pris og samtidig også den danske afgift. Derfor er priserne heller ikke officielle.

Montering af anhængertræk pris

Montering af anhængertræk pris

Der er mange der har brug for at få montering af anhængertræk på deres bil, uanset om det er en Tesla eller en anden model. Derfor giver det god mening at man undersøger dette, for at få den billigste montering af et anhængertræk på sin bil. Der er ingen tvivl om at det nemlig godt kan være noget hvor man virkeligt kan spare mange penge, hvis man undersøger mulighederne for at få en billig montering af anhængertræk pris på sin bil og måske også vælger at sammenligne de forskellige tilbud, så kan man ret hurtigt spare et par tusinde kroner.