Motor

Porsche GTT 115 – Superyacht til 100 millioner kroner

Porsche GTT 115 – Superyacht til 100 millioner kroner

Porsche er primært kendt for deres smukke, luksuriøse biler. De lægger dog også navn til meget andet, hvilket f.eks. tæller tøj, solbriller, parfume og nu også en imponerende yacht. De har tydeligvis besluttet sig for, at de også har et ønske om, at kunne sælge luksuriøse transportmidler til de syv verdenshave, hvilket de afgjort viser med denne yacht.

Porsche har afsløret designet for en hybridyacht, der ligeledes også er blevet søsat ved det årlige Monaco Yacht Show d. 27. september i år, der må siges at være et glimrende tidspunkt at løfte sløret for en yacht af denne kaliber. Det er nemlig begrænset, hvor Porsche ellers kan finde købere til en superyacht i den prisklasse, som denne befinder sig i.

Hybridyacht med fokus på miljø og økonomi

Du har – med garanti – hørt om hybridbiler. Hybridyachts er dog endnu ikke noget, der er helt så udbredt. Den nye og yderst imponerende yacht fra Porsche er dog en hybridyacht, der betyder, at den sejler på en blanding af diesel og elkraft. Det er både bedre for miljøet og for ejerens pengepung, selvom det bestemt ikke bør være noget problem.

Den tyske virksomhed har valgt at navngive den nye superyacht GTT 115. Den kommer til at kunne tilbagelægge intet mindre end 3.400 sømil, hvilket er svarende til cirka 6.000 kilometer på én optankning. Derfor kommer bådens nye ejer også til at kunne tilbagelægge et pænt stykke vej, inden der er behov for at fylde den store dieseltank op igen.

Kommer i kun syv eksemplarer

Som ejer af en Porsche GTT 115 kommer du bestemt til at være medlem af en eksklusiv klub. Det skyldes både, at prisen kommer til at runde 100 millioner kroner, men dertil bliver der også kun bygget syv eksemplarer af den yderst imponerende yacht. Porsche har selv stået for designet af den, men det er Dynamiq, der producerer superyachten.