Blog

Til boligejeren – tid til algerens?

Til boligejeren - tid til algerens?

Det fugtige og regnfulde klima i Danmark betyder at alger på tage, terrasser og murværk stortrives. Men de er desværre ikke særlig pæne at kigge på og de kan også forårsage skader på overfladerne. Alger er sjældent ønskede blandt boligejere, og når udesæsonen nærmer sig, så bliver det især presserende at tænke på algerens.

Alger forringer levetiden på dine fliser

Alger er faktisk ikke blot grimme at se på, de kan nemlig også være med til at skade fliserne på din terrasse eller andre udearealer såsom indkørslen.

Får algerne lov til at vokse uhæmmet og spreder de sig tilstrækkeligt, så kan de gøre fliserne mere modtagelige overfor frostskader. Er fliserne ikke resistente overfor en sådant angreb, så bliver de porøse og går nemmere i stykker.

Vil man undgå at skulle betale tusindvis af kroner for nye flis inden tid er, så kan en god og professionel algerens spare en for meget bekymring. Med en professionel algerens får udearealerne nemlig en behandling, der er med til at skåne fliserne og forlænge deres levetid.

Misundelige blikke fra naboen

Udover at algerens er godt for tilstanden på fliserne, så er en algefri terrasse generelt pænere at se på og opholde sig i.

Når grillsæsonen er skudt i gang og familie og venner kommer over til en hyggelig grillaften, så vil man gerne have at terrassen er præsentabel, også når det kommer til de betrædelige flader.

Har man en helt pæn og ren terrasse uden grønlig bevoksning, så vil det uden tvivl udløse misundelige blikke fra naboen og de forbipasserende mennesker.

Flotte havemøbler, smukke blomsterbede og en hightech-grill mister deres betydning, hvis selve terrassen ser slidt og forsømt ud. Det handler om at skabe en god stemning og hyggelig atmosfære på terrassen, og det kan ikke gøres hvis fliserne er dækket med misfarvede alger.