Blog

Skandinavisk stil: 3 indretningstips

LINK TIL BILLEDE: 

Kunne du godt tænke dig at indrette dit hjem i skandinavisk stil men ved ikke helt, hvordan du bærer dig ad eller hvordan du skal få startet? Så er du landet på den rette side. Her vil vi nemlig give dig 3 indretningstips til, hvordan du kan komme i gang med indretningen. 

Farvebrug i indretningen 

Hvis du gerne vil indrette dit hjem i skandinavisk stil, må du først og fremmest vinke farvel til mange dunkle farver – samt brugen af mange forskellige farver på én og samme gang. 

Mange indretningsblade vil råde dig til kun at bruge lysere nuancer af farver. Dog vil vi også sige, at du sagtens kan gøre brug af mørkere farver, hvis du bare holder dig til en enkelt farve eller to. Yderligere bør det kun være små genstande, som har en dunkel farve – og denne farve bør komplementeres af lysere farver. 

Den mest dominerende farve i den skandinaviske stil er uden tvivl hvid. Det er vigtigt, at holde den lyse tone og bruge en masse hvid, hvis du gerne vil have det skandinaviske look. 

Hold stilen simpel og minimalistisk 

Brugen af simple farver og megen hvid i indretningen hænger uden tvivl sammen med den minimalistiske stil. Denne kalder nemlig på rolig brug af farver. Yderligere handler minimalisme om få genstande i indretningen, enkle møbler og enkle pyntegenstande. Dette kan være svært for mange! 

Dansk design er et must 

Én ting, som du bestemt bør tænke nærmere over, når du indretter dit hjem i en skandinavisk stil, er danske designermøbler. Disse er ikoniske, når det kommer til skandinavisk og minimalistisk stil. Hvis du er til skandinavisk stil, bør du måske investere i en genstand eller to, som er designet af de danske møbeldesignere. 

Et af de mest klassiske køb, som du kan foretage dig, er købet af en y stol. Designet af denne y stol er uden tvivl et godt valg, uanset hvilken indretningsstil du ender op med. Denne stil passer ganske enkelt ind alle vegne!

Hvorfor er skandinavisk stil så populært? 

Skandinavisk stil er nemt at holde af. Mange af os oplever nemlig, at vi bliver roligere i sindet, når vi er omringet af lyse farver. Yderligere oplever mange også, at den minimalistiske indretning gør os rolige. Når der ikke er megen kaos eller indtryk omkring os, er det kun naturligt, at vi kan føle os mere afslappede. 

Det er selvfølgelig ikke alle, som er tiltalt af den minimalistiske og skandinaviske stil. Det er heller ikke alle, som oplever en ro omkring dem via denne stil, men der er ingen tvivl om, at stilen har været tiltalende for mange – hvilket også har gjort den skandinaviske stil meget populær.