Blog

Sådan plejer og renser du dine sko

Sådan plejer og renser du dine sko

Når du er på vej i byen, skal til bryllup eller noget helt tredje er det vigtigt, at dine sko altid skinner. Mange synes nemlig, at man kan se meget om en person ved at kigge på hans sko. Det er derfor vigtigt, at du altid ved hvordan du plejer lige dine lædersko, sådan at de altid skinner.

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Skorens.dk, som giver nogle tips og tricks til hvordan du altid kan sørge for at dine sko skinner. I artiklen får du 3 forskellige tips – Hvordan du renser dine sneakers, hvordan du plejer dine lædersko også et sidste tip, som du kan bruge til alle dine sko. 

Sådan plejer du lædersko

Når man gerne vil rense sine lædersko kan det være lidt sværere end sneakers fordi, at de ikke altid kan holde til vand. Men ofte kan du også blot bruge en rensesæbe.

Når du gerne vil pleje dine lædersko er det vigtigt at du har de rigtige produkter. For eksempel kan det være en god ide, at pleje dine sko med en kvalitets læderfedt. Det et nemlig et produkt, som trænger ind i læderet og sørger for at pleje det. På den måde holder dine sko meget længere og får også et bedre look i fremtiden. 

Hold formen på dine sko

Ud over at pleje og rense sine sko, så er det faktisk også noget andet man kan gøre for at vedligeholde dem. For når et par sko får lov til at stå længe kan de godt falde lidt sammen. Det gælder især med lædersko, som begynder at danne forskellige creases og folder, som ikke ser pænt ud.

Heldigvis er det ikke svært at løse. For med en skotræ i træ kan du faktisk sørge for at skoen bliver holdt oppe når den står i skabet. Og udover at holde formen ser den faktisk også meget pænere ud når du opbevarer den ved at have et skotræ i den.

Sådan renser du sneakers

Sneakers er faktisk rimeligt nemme at rense fordi, at man sagtens kan bruge vand og sæbe når man renser dem. Du skal derfor blot bruge en god rensesæbe og en god børste. Den slags kan du finde på Skorens.dk’s hjemmeside.

Måden du renser dem på er ved først at fjerne skosålerne og snørebåndene fra skoene. Dem kan du altid rense separat i hånden. Efter det tager du din rensesæbe og skobørste og begynder at vaske skoen. Det kan være en god ide at tage vand på børsten.

Efter du har renset skoen rimeligt godt skal de tørres. Det tager ofte hele natten og det kan være en god ide, at lægge dem på en varm radiator.