Blog

Sådan kan du se, om du har fået et bid

Fiskeri kan være en spændende, afslappende og givende hobby, men det kan også give dig den frygtede følelse af at blive bidt! Uanset om du er en ivrig lystfisker eller en komplet nybegynder, er det vigtigt at kunne genkende de tidlige tegn på et bid, så du kan træffe de nødvendige foranstaltninger for at forbedre dine chancer for at få en stor fangst. Derfor vil jeg i denne blog give nyttige tips og råd om, hvordan du kan se, om du har fået et bid, fra eksperterne hos Fishers. Så læs videre for at finde ud af, hvordan du bliver ekspert i at genkende tegnene på et bid! Når du fisker, skal du være på udkig efter følgende tre tegn, der indikerer, at du har et bid. Tilmeld dig vores gratis tjeneste for at modtage meddelelser, når fiskebilen vender tilbage til dit nabolag. Herefter vil du ikke gå glip af den igen på fiskebil.nu

Det første tegn på, at du har et bid, er, når du mærker et træk i linen. 

Det er normalt et resultat af, at fisken tager agnen og svømmer væk med den. Hvis du mærker et kraftigt ryk, er det sandsynligt, at du har en fisk af god størrelse på din line. Hvis du derimod kun mærker et svagt ryk, er det sandsynligt, at fisken er lille.

Det andet tegn på, at du har bid, er, når du ser fisken svømme nær vandoverfladen. Dette kaldes “overfladefodring” og er et godt tegn på, at fisken er interesseret i din madding. Det tredje og sidste tegn på, at der er bid, er, når du ser fisken hoppe op af vandet. Dette kaldes “striking” og er et sikkert tegn på, at fisken er Hooked  og er klar til at blive rullet ind!

Hvis du ser et af disse tre tegn, er det på tide at begynde at rulle din line ind, så du kan lande din fisk. 

Husk, at jo tidligere du genkender tegnene på et bid, jo bedre er dine chancer for at lande en stor fisk! Når du er ude at fiske, skal du være på udkig efter et af de tre tegn, der indikerer et bid. Disse tegn er et kraftigt træk i linen, fodring i overfladen og at fisken hopper op af vandet. Hvis du ser et af disse tre tegn, skal du begynde at rulle din line ind, så du kan få din fisk i land.