Mode & Stil

Sådan finder du det rette jakkesæt

Der er mange anledninger, hvor det kan være nødvendigt at have et jakkesæt, og her er det vigtigt, at man finder frem til det rette jakkesæt, der passer til ens stil, er komfortabelt og sidder godt. Jakkesæt kan være en smule dyre, men det kan være en fordel alligevel at lave investeringen, da disse jakkesæt vil sidde godt, være af god kvalitet og holde lang tid. Besøg Penge Casa for at se, hvordan du eventuelt kan låne penge til nyt jakkesæt.

Jakken er vigtig for det lækre jakkesæt

Der findes mange forskellige typer af jakker, og det er blandt andet gældende for sportsjakken, blazeren og habitjakken. Sportsjakken er af rå materialer og i et lidt tykkere stof, mens den også tit har en lidt løsere pasform, hvilket er gældende, da det er oplagt at have en del indenunder jakken. Det kan eksempelvis være en t-shirt, polo, trøje eller lignende. Derudover er der blazeren, som er udviklet i et lidt finere materiale og fås i mange farver og mønstre, og denne type sidder en smule strammere end sportsjakken og har ofte lidt flere detaljer. Fra det lidt mere afslappede look går habitjakken mere over i det mere formelle i form af habitjakken, som er meget fint materiale og meget simple farver og mønstre. Denne skal man som udgangspunkt kun benytte sammen med tilhørende bukser og med en skjorte og maksimalt en vest indenunder.

Bukserne skal naturligvis matche

Bukserne skal passe til jakken, og der findes forskellige typer af habitbukser, som oftest benyttes sammen med habitjakken. Der findes bukser med fold, som helst skal bæres omkring taljen, mens bukser uden fold skal bæres lidt højere ved hofterne. Bukser med fold benyttes som oftest i kombination med en jakke i et jakkesæt, og foldet giver også lidt mere bevægelsesfrihed. De fleste jakkesæt er jakke og bukser af samme farve, hvilket også anbefales af de fleste.