Blog

Rensning af fliser

Har man været husejer i en årrække, så kender man godt til problemet omkring alger eller flisepest. Du har måske forsøgt dig med alskens husråd eller gået i gang med højtryksrenseren. Her får du tre metoder til at fjerne alger og to til at få bugt med flisepesten. 

Er du klar? Godt, så sætter vi i gang. 

Tre måder at fjerne alger

  1. Knofedt. Ja, det er nok ikke lige det råd du havde håbet på. Ved at rengøre jævnligt med vand og kost, så kan du holde både alger, mos og snavs væk fra fliserne. Lyder det for omstændigt? Du kan også vælge at bruge sand  i stedet for. Med fugesand kan du slibe algerne væk, mens du samtidig får fyldt fugerne op igen. 
  2. Der er også den kemiske vej. Bruger du et godkendt algemiddel, så vil algerne blive løsnet og kan derefter skylles væk med vand. Du kan finde flere midler på byggemarkedernes hylder.
  3. Højtryksrenseren. Ja det er et effektivt redskab mod algerne, men det er ikke uden omkostninger. Trykket kan beskadige fliserne og gøre dem mere ru. På den lange bane betyder det, at algerne får nemmere ved at fæstne sig på fliserne. Så måske du skal stille højtryksrenseren tilbage i skuret…

Farvel til flisepesten på to måder

  1. Kemi og knofedt i en kombi-løsning. Produkter til rensning af fliser fungerer på samme måde. Fliserne fugtes og produktet påføres i det korrekte blandingsforhold. Man lader produktet virke i cirka en halv time, derefter kan flisepesten skrubbes af med kost eller børste.  
  2. Brun sæbe – en af de gamle klassikere. Det kan godt spare en del tid ift. den kemiske løsning. Det er egentlig meget simpelt. Bland 5 liter vand og 1.5dl fast brun sæbe og skrub løs. 

Væk med både alger og flisepest i et hug

Skal det gøres lidt smartere og uden brug af kemi, så kan du vælge at anskaffe dig en terrassevasker (også kaldet patio cleaner-funktionen er den samme). Terrassevaskeren er et tilbehør til højtryksrenseren. Det smarte ved den er, at patio cleaneren fordeler trykket og samtidig er udstyret med børster. Eneste minus er at terrassevaskeren fjerner sandet i fugerne, så det vil være nødvendigt at fylde efter når fliserne er rene. 

Extra tip 

Vil du heller bruge tiden på noget helt andet, så er der også den mulighed at du hyrer et firma til at få bugt med alger og/eller flisepest. Når fliserne er rene så kan firmaet også imprægnere dem, så de er mindre modtagelige for alger og mos i fremtiden.