Blog

Ny bil – hvilket overvejelser skal du gøre dig?

Ny bil – hvilket overvejelser skal du gøre dig?

For de fleste er hverdagens gang afhængig af, at man har en bil der kan transportere en fra A til B, hvorfor det er nødvendigt med en bil. For nogen er en bil bare en bil, og hvor vidt det er en Opel, BMW eller Nissan har ikke den store betydning, fordi den blot har en funktionel plads i deres hverdag, og der er altså ingen emotionel eller anden værdi tilkoblet bilen.
For andre har bilen meget mere betydning og det er derfor ikke lige meget hvilken bil man kører rundt i, fordi den giver en speciel følelse – må det være prestige, komfort eller fart.

Fordi der er så stor forskel på hvilken funktion og værdi en bil har på diverse personer, så er det heller ikke helt sort på hvidt hvordan man vælger den rigtige bil.
Nedenfor kigger vi nærmer på nogle af de overvejelser man skal gøre sig, når man skal have ny bil – hvad end man er til de dyre biler eller de billigere biler.

Erkend dit behov – vi har alle forskellige præferencer

Først og fremmest så gælder det om at realisere sit behov. Som kort beskrevet ovenfor, så er der stor forskel på hvad en bil har af betydning for forskellige personer, og derfor er der heller ikke nogen der skal fortælle dig, hvad der er rigtigt og forkert – det kommer vi heller ikke til her.

Man kan sammenligne det lidt med at købe en masse andre materielle genstande. Lad os bare tage iPhonen, fordi den er super populær og de fleste har en holdning og en mening om, hvad der er rationelt og hvad der ikke er rationelt. Der findes mange mennesker der opgraderer deres iPhone blot for nydelsen skyld, men hvor der ikke er noget yderligere funktionelt behov for at opgradere. Mange folk vil jo mene at det er tåbeligt, og de ville aldrig bruges deres penge på den nye iPhone så længe den gamle virker. Men hvad er rigtig og hvad er forkert? Ingen af delene!
Pointen er, at vi alle har forskellige præferencer og værdier, hvorfor den rigtige beslutning for dig ikke nødvendigvis er den rigtige for næstemanden.

Nyt er godt – brugt er endnu bedre

Måske du ikke rigtig forstår ovenstående overskrift, men det er faktisk ret simpelt. For selvfølgelig er det super lækker med en ny bil, og har man pengene til det, så er der ingen der skal fortælle dig at du ikke skal købe en ny bil, da det også har en værdi og giver en speciel følelse. Til gengæld så kan der være mange penge at spare ved at købe brugt. Her snakker vi ikke meget brugt, men blot at de første 10-20.000 km er kørt af bilen, hvorfor bilens værdi falder betydeligt indenfor disse første kilometer.

Kan man så få lidt penge for sin gamle bil, så har man hurtigt til udbetalingen, og derved har man lavet en rigtig god handel. Hvis man vil have mest muligt ud af sin gamle bil, er det også vigtigt at gøre sine overvejelser. Man kan med fordel på lavet en bilvurdering med nummerplade, som altså er nemt og simpelt, og foregår blot over internettet.

For at opsummere, så er det altså en komplet individuel beslutning at købe ny bil. Lad dig ikke rive med, bare fordi andre har en anden mening end dig. Har du økonomien til det, og giver det mening for dig, så hop ud i det – du vil ikke fortryde det.