Blog

Nostalgiske Nintendo

Nostalgiske Nintendo

Vi mennesker elsker at dykke ned i gamle tider og nostalgi, og nye tendenser er ofte en refleksion af fordums tider. Hvad vi finder underholdende er måske ikke det samme som vi gjorde for 10 år tiden, men ting som gamle konsol-spil giver os en følelse af nostalgi som vi elsker.

Men hvorfor er gamle Nintendo-spil populære igen? Og hvad er det for en følelse vi jagter?

En romantisk forestilling

Når vi vælger at bruge vores fritid på Nintendo, pladespillere eller gamle knallerter, så er det fordi vi jagter en følelse fra fortiden.

Ofte har vi en forestilling om at de tidligere årtier var bedre, og vi forsøger derfor at genleve dem i nuet. Ved at kaste os ud i Nintendo spil eller reparationen af en forældet Puch Maxi knallert drømmer vi os tilbage til en tid, som vi aldrig får igen.

Da Nintendo kom til verden var livet bekymringsfrit fortæller vi os selv, og selvom alt siden da har ændret sig, så håber vi på at kunne få en snert af de forsvundne følelser eller oplevelser ved at gribe en gammel gamepad i hånden.

Uerstattelig underholdning

Når talen falder på lige præcis Nintendo, så er der mange der sværger til denne producent og de dertilhørende spil.

Nintendo er et af de ældste producenter af computerspil og konsol-spil, og deres kontinuerlige succes må i høj grad siges at være forbundet med kvaliteten på spillene.

Spillene har en helt unik og attraktiv stemning omkring sig, og årsagen til at de gamle spil atter vinder indtog i folks hjerter skyldes derfor ikke blot jagten på nostalgi.

Når vi skal vælge vores fritidsaktiviteter, så er det selvfølgelig essentielt at der er en høj underholdningsværdi, men for mange skal der også være helt specielle følelser i spil, som gør at man ikke bliver træt af aktiviteten og derved får løst til at vende tilbage til den igen.