Blog

Leasing af drømmebilen

Leasing af drømmebilen

Ønsker du at køre rundt i din drømmebil, uden at binde dig til det helt store beløb på én gang? Så kan leasing være din genvej til drømmebilen – uanset om du drømmer om en sportsvogn, stationcar, SUV eller noget andet.

Med en af verdens højeste registreringsafgifter, er det dyrt at købe en luksusbil i Danmark, og tilmed ufornuftigt. Vælger du leasing- undgår du at binde dig til det helt store beløb på én gang, da du undgår at betale den traditionelle registreringsafgift. I stedet betaler du din registreringsafgift i rater, og kun så længe du kører i bilen. På den måde opnår du en bedre pleje af din formue samt mindre kapitalbinding og minimering af værditabet.

Hvordan fungerer leasing?

Som leasingtager binder du dig for en periode hvor du får den ønskede bil stillet til rådighed, og efter endt leasingperiode afleverer du bilen tilbage. Leasingperioden starter typisk med, at du betaler en førstegangsydelse, som er et engangsbeløb og derfor ikke noget du får tilbage efter endt leasingperiode. Efter førstegangsydelsen betaler du et fast månedligt beløb, ofte i 12, 24 eller 36 måneder. Dette beløb afhænger blandt andet af udbetalingen, leasingperiodens længde samt hvor mange kilometer du ønsker at køre pr. år.

Leasingtyper

Der findes en række forskellige leasingtyper, som alle har en række fordele.

Privatleasing

Den mest udbredte leasingtype, som størstedelen af danske leasingkunder bruger – er privatleasing. Privatleasing giver dig mulighed for at køre i en nyere brugt bil til en fast månedlig ydelse, uden uforudsete udgifter. Nogle af fordelene ved privatleasing er at du har mulighed for at køre i lækre biler til lave priser, en fast månedlig ydelse, ingen uforudsete udgifter, mulighed for at skifte bil oftere end du måske ville hvis du købte, og ingen risiko for værditab ved salg af bilen.

Erhvervsleasing

Erhvervsleasing er en anden populær leasing type, som også er en af de mest almindelige. Erhvervsleasing er for virksomheder, der ønsker at stille firmabiler til rådighed uden at binde store mængder kapital i virksomhedens biler. Her betaler virksomheden alle driftsudgifter i forbindelse med bilen, og leasingbilen må ikke stilles til rådighed for medarbejdere uden for arbejdstiden. Ved erhvervsleasing kan virksomheden trække momsen og leasingbilen er 100% fradragsberettiget.

Splitleasing

Ønskes der er en leasingbil, som både kan anvendes privat og i erhvervs-sammenhæng, er splitleasing den rette leasing type. Ved splitleasing laver man to kontrakter og deler omkostningerne op i privat- og erhvervsandele. Driftudgifterne på leasingbilen splittes derfor mellem virksomheden og den private debitor. Køres der eksempelvis 70% erhvervskørsel og 30% privatkørsel, bliver de 70% af bilens omkostninger faktureret til virksomheden, mens de 30% bliver faktureret til den private debitor.

Sæsonleasing

Er du til hurtige sportsvogne eller cabriolet i sommerhalvåret og store SUV’er i vinterhalvåret, kan sæsonleasing være en god leasing type til dig. Med sæsonleasing betaler du kun afgift af din bil i de måneder du bruger den. Du bestemmer derfor selv hvilke måneder din bil skal være aktiv og indregistreres, og så er det kun i disse måneder at du betaler for registreringsafgiften. I de aktive måneder kan du vælge mellem om bilen skal leases som privat, erhverv, eller split.