Blog

Klæd dig rigtigt på til anledningen

Klæd dig rigtigt på til anledningen

Klæder skaber folk, og det er vigtigt, at man overvejer, hvordan det er, man går klædt, alt efter hvilke arrangementer man tager til. Der er for eksempel meget stor forskel på, hvilken slags tøj som det er ’acceptabelt’ at gå rundt med nede i en tømmerhandel, eller hvilket tøj man skal have på til møder på arbejdet.

Læs med her for at se hvilke ting du bør overveje, så du på bedst mulig vis kan sørge for at, du altid er klædt rigtigt på til anledningen. Læs med her hvis det har interesse for dig.

Skal du imponere nogen?

Hvis du for eksempel skal til et møde i firmaet, så er det vigtigt at klæde sig pænt på til anledningen. Til dette møde vil du som regel gerne imponere andre til mødet. Det kan for eksempel være din chef eller dine kollegaer, som du godt vil vise et godt eksempel over for.

Omvendt er der ikke rigtig nogen du skal imponere, hvis du tager ned i en danskejet og landsdækkende tømmerhandel. Her ville det ikke gøre spor, hvis du dukker op i løse bukser og en gammel t-shirt. Det ville tværtimod se en lille smule spøjst ud, hvis du dukkede op i skjorte eller jakkesæt i en tømmerhandel.

På samme vis er det en god ide at klæde sig blot en smule pæn på, hvis man skal anskaffe sig en bobestyrer advokat til fast pris. Her vil man igen gerne kunne imponere lidt og vise sig selv på en bestemt måde – og det burde gerne reflekteres i ens tøjstil den dag.

Hvad går de andre klædt i?

Det er samtidigt vigtigt at overveje, hvordan det er andre til stede kommer til at klæde sig til anledningen.

Hvis du for eksempel har et kontorarbejde ved kommunen eller i en større virksomhed, så er det meget normalt at have en pæn skjorte på eller en lang ærbar nederdel. Hvis man derimod arbejder i en smykkeforretning, skal man se anderledes ud. Og hvis man arbejder som håndværker, så er det ikke ligefrem et jakkesæt, som det er passende at dukke op i.

Den største grund til, at det ikke er passende at dukke sådan op til de forskellige anledninger nævnt her, er fordi man skiller sig for meget ud fra mængden. Vi mennesker er flokdyr og vil som regel gerne – til en vis grad – passe ind med mængden.

Hvis vi ikke passer ind og for eksempel ikke går klædt, ligesom andre gør det, kan vi hurtigt føle os udenfor eller ’forkerte’. Og andre mennesker vil også have en mere eller mindre stærk reaktion på det faktum, at vi ikke passer ind sammen med dem.