Blog

Hvilke a-kasser er bedst?

Hvilke a-kasser er bedst?

Det er vigtigt at være medlem af en a-kasse, særligt hvis du er nyuddannet eller ansat i en usikkerbranche, hvor du kan blive opsagt med kort varsel. Når du er medlem af en a-kasse, får du nemlig mulighed for at få dagpenge, og dermed er din indkomst alligevel sikret, hvis du skulle ske at miste job eller ikke finde et job med det samme, efter du er færdig med din uddannelse.  

Når man er medlem af en a-kasse, får man mulighed for at søge om dagpenge. Du skal altså være medlem af a-kassen, før du kan få mulighed for at sikre din indkomst gennem dagpenge. Der findes et væld af muligheder, når det kommer til at vælge a-kasse. De fleste er branche bestemte eller målrettet nogle bestemte uddannelser. 

Sådan får du overblik over a-kasserne

Er du der, hvor det er tid til at vælge en a-kasse, så kan du stå og mangle et overblik over de mange muligheder. Heldigvis kan du nemt danne dig et overblik over de mange a-kasser, der findes på A-kasse.net. Denne side giver dig det fulde overblik over, hvilke a-kasser i Danmark, som du kan undersøge, for at finde det rigtige match til dig.

A-kassen varetager en vigtig rolle – de skal sammen med jobcenteret – hjælpe dig med at komme i job. Når du er meldt ind i en a-kasse, og du modtager dagpenge, skal du stå til rådighed på jobmarkedet. Det betyder blandt andet, at du skal søge et antal jobs om ugen, som du aftaler med din a-kasse. 

Du kan derfor se a-kassen som din hjælper, som har en masse viden og erfaring, som de giver videre til de samtaler du selv sætter op eller bliver indkaldt til. Ofte har a-kasserne også en fagforening, som du også kan melde dig ind i, da det er to forskellige ting.