Blog

Hvem ejer bilen? Tjek det inden du køber

Hvem ejer bilen? Tjek det inden du køber

Når der handles med biler, er det som regel ikke småbeløb der er i spil. Det er derfor endnu mere vigtigt indenfor dette område, at du sikrer dig at du ikke bliver snydt i handlen. Du skal derfor finde ud af hvem der egentlig ejer bilen og tjekke din sælger ud før du handler.

En tillidssag at handle med en privat sælger

Det handler rigtig meget om tillid når der er tale om handler, hvor sælger er en privat person. Når du køber bil fra en forhandler, så handler det mere om tillid i forhold til om sælger bruger forkerte slagstricks, men som oftest har man en vis sikkerhed i at en forhandler ikke har lyst til at få et dårligt ry, for det kan ødelægge forretningen fremadrettet.

Det er en hel anden situation når man handler med privatpersoner, for her er der for nogle personer ingen skrupler med at snyde sig til flere tusinder af kroner. Det gælder derfor om at være på vagt og vide hvem der ejer bilen når du køber den.

Undersøg registreringsattest og stil gerne spørgsmål

Den sikreste måde at tjekke hvem der ejer bilen er, at få lov til at se den originale registreringsattest. Skal du køre langt for at se og afhente bilen, så vil du gøre klogt i at efterspørge en kopi af registreringsattesten, hvor sælger slører de personlige oplysninger som f.eks. personnummeret på papiret. På registreringsattesten vil du kunne gøre dig klogere på hvem der ejer bilen og hvor længe bilen har været hos denne ejermand.

Hvis du kan se at det ikke er længe siden at ejeren har erhvervet sig bilen selv, så er der ingen skam i at være ekstra nysgerrig på årsagen til at den skal sælges allerede. Vil sælger ikke svare på dette, bør du tage dine forbehold for en handel. Dog kan der måske være en god grund til salget alligevel.