Blog

Hvad laver en blikkenslager?

Hvad laver en blikkenslager?

Er du i tvivl om hvad det egentlig er en blikkenslager laver af opgaver så kan det være fordi at mange bliver forvirrede over at blikkenslagerens arbejdsopgaver læner sig meget op ad en VVS’ers arbejdsopgaver, men der er faktisk en måde der kan skelnes, hvis du virkelig har brug for at kende til forskellen.

Blikkenslageren arbejder med det der er på ydersiden af huset

Når du har med en VVS’ er at gøre er der tale om det der foregår indenfor, såsom ventilation, varme og sanitet og når det er blikkenslagerens arbejdsopgaver, så er der tale om opgaver der foregår på ydersiden af huset. Det kan være sådan noget som tagrender eller facader, men også nogle tagkonstruktioner.

Skal du bruge en blikkenslager så skal du altså normalt lige have tungen lige i munden, for ikke at forveksle det med en VVS’er som så mange andre gør. Blikkenslager i Hellerup er dog ikke helt den forkerte at ringe til, hvis det faktisk skulle vise sig at være en VVS’ers opgave der skal udføres.

De nemme huskeregler så du aldrig kommer i tvivl igen

Hos Gramether & Larsen er der mulighed for at du bare ringer og så skal der helt sikkert nok være én der kan tage opgaven på sig. Her yder de nemlig også totalentreprise og kan de ikke selv dække det ind som du ønsker at få ordnet, så har de dermed de helt rette personer til jobbet alligevel.

Det er dog altid rart at have godt styr på hvad forskellene er på de forskellige fagfolk, men bare rolig for du er langt fra den eneste der ikke helt har forstået en blikkenslagers arbejdsopgaver. For at du bedre kan huske hvad en blikkenslager laver fremadrettet kan det måske hjælpe at vide at faget stammer fra noget med pladesmed. Nogle husker det også ved at tænke på et bliktag eller en bliktagrende og på den måde bliver man helt sikker.