Blog

Hvad koster et nyt tag?

Hvad koster et nyt tag?

Et nyt tag kan være en stor investering, men hvad kommer det egentlig til at koste? Det korte svar er, at det kommer an på hvad slags tagtype du vælger, men lad os se lidt nærmere på, hvad det koster med et nyt tag.  

Pris på nyt tag 

Hvad et nyt tag koster, kommer som sagt an på, hvad slags tag du vælger til din bolig. Hvilket tag du skal vælge, kommer ikke udelukkende an på pris, men på hvad slags hus du bor i, og hvad der passer til både udseende og konstruktion. 

Der findes mange forskellige tagtyper i både syntetiske materialer og naturmaterialer. En meget populær tagtype er det der kaldes ståltag, som passer godt til danske parcelhuse. Denne tagtype koster mellem 760-1000 kr per kvadratmeter og kan holde i 40-50 år. En anden tagtype der er meget populær i Danmark, er betontag. Betontag koster 1150-1650 kr per kvadratmeter, kan holde i optil 50 år og minder lidt om tegltag, som også er en populær, men lidt mere kostbar tagtype. Tegltag koster mellem 1300-1900 kr per kvadratmeter og holder gerne i 50-70 år, næsten en mansalder. Allermest eksklusivt er det der hedder naturskifer, som er et naturmateriale der kan holde i mere end 100 år under de rette forudsætninger. Denne tagtype, koster fra 1900 kr per kvadratmeter. 

Hvis du vil have et lidt rimeligere tag, kan du for eksempel vælge tagpap, der koster mellem 400 kr og 1000 kr per kvadratmeter. Denne type tag kan holde i optil 15 år. Derfor kan du se, at for prisen, er de andre tagtyper en bedre investering, når det kommer til hvor mange år du kan få for dine penge. 

Nyt tag pris kommer altså i stor grad an på, hvilken tagtype du vælger. Der findes tage, i alle prisklasser, men har forskellig varighed, forskelligt udseende og forskellige egenskaber. Derfor er det en god ide at få et tagtjek, for at se hvad der passer til lige præcis din bolig.  

Kan jeg lægge mit tag selv?  

I princippet kan du godt lægge dit tag selv, men det er meget tryggere, at benytte sig af professionelle. Et tag der ikke er blevet lagt korrekt, har potentiale for at udvikle mangler indenfor få år, og da er meget af arbejdet forgæves og skal udbedres. Et tag der er korrekt lagt og med gode materialer kan vare i generationer. Som hovedregel kan et tag holde i mellem 30 til over 100 år, alt efter hvilken tagtype du vælger.  

Det er altså en god ide at bero sig på professionel hjælp til tag, fra tagtjek til levering af materialer og tagdækning.