Blog

Det kan være svært at trykke på pauseknappen – her er lidt motivation

Det kan være svært at trykke på pauseknappen – her er lidt motivation

Med en stresset hverdag, som dansk karrieremenneske er det vigtigt, at man ind imellem husker, at sætte det på pause og lægger beskæftiger sig med noget andet. Man skal huske at tage pauser, så den travle hverdag ikke en dag overrumpler en. Det handler ikke nødvendigvis om lange rejser, hvor turen går langt væk fra Danmark i flere måneder. Det handler blot om at få tankerne på noget helt andet, end det der fylder i hverdagsreset.

Det handler om de små ting

Der er mange ting man kan foretage sig, små som store. Nogle af de mindre ting, som bliver mere og mere populært, er særligt træning eller små behandlinger. Træning er meget velkendt, som en pause fra det hele, hvor man fokuserer så meget på sporten, at man glemmer alle sine bekymringer. Flere bruger dog også shopping, frisøren eller massøren, til at forkæle sig selv, med et lille pusterum.

Tag dig tid til at få styr på alle de praktiske ting, der skal være i orden, for at den sideløbende fritid kan hænge sammen. Det kan være alt fra at huske, at finde de nye handsker, til den kommende vintertid eller huske lige at tage en hovedrengøring i lejligheden.

Flyt fokus til nye destinationer

Noget af det større, som også flere husker at tage sig tid til, er at sætte sig på flyveren. En af de ultimative pauser fra hverdagen er at tage ud og opleve helt ny kultur. Flere forbinder flyveren, som porten til afslapning. Sådan er det selvfølgelig ikke for alle, som måske også benytter flyveren igennem arbejdet.

Det handler blot om at skabe det rette mindset, når man skal på ferie. Det kommer sjældent af sig selv og jo sværere man har det med evt. stress, jo mere skal der kæmpes for det.

Ferie er et vidt begreb og for nogen er det blot en forlænget weekend på spa eller sommerhus i Sverige, for andre er det to uger på en strand eller på ski, i et andet land. Det kan sagtens være spontant eller bare ikke planlagt i detaljen, når man skal afsted. Tag et kig på forskellige priser på rejser, for at finde et godt tilbud, på den destination du ønsker.

Det behøves ikke og være dyrt, at tage en pause fra den travle hverdag, det handler blot og, at man gør det der fungerer bedst for en selv.

Er en tur på stranden ikke nok?

Hvis det hele alligevel er lidt presset og der skal lidt mere til, kan det være, det allerede er nået til et mere kritisk punkt. Der er trods alt mange danskere der er dårlige til at trykke på pauseknappen. Lider man en psykisk lidelse, som stress eller angst, kan det være svært selv at komme ind til kernen. Det er altid en god ide, at tage en person med på rejsen imod stress, så man ikke står med det hele alene.

Stress er ikke noget der bare går over, hvis man vælger at blive i samme spor og ikke foretage ændringer. Det er helt normalt at have negative tanker, men det er ikke dem der skal være i flertal og dominere.

Der er mange teorier om hvordan man bedst bekæmper stress, men en af de effektive er uden tvivl metakognitiv terapi. Terapien handler om at sætte ord på de tanker, som har taget overhånd og styrer hverdagens gang. Man lærer hermed at få kontrol over det, man før følte var helt ude af kontrol. Den psykiske og fysiske sundhed hænger sammen, og skal begge passes. Tankerne skal kunne slappe af, som kroppen skal kunne slappe af.