Blog

Derfor skal du lade bilen stå og hoppe op på cyklen

Danmark har altid været en cykelnation, hvor mange af os flittigt bruger vores 2-hjulede transportmiddel, som vores primære måde at komme fra a til b. Det er specielt inde i de større byer, hvor folk er glade for at cykle, da det rent faktisk tit kan betale sig at køre på cykel når man sammenligner med at køre i bil. Man kommer ofte lige så hurtigt frem som bilerne i morgentrafikken, da man slipper for køerne, som mange af bilerne havner i.

Som du nok kan fornemme, er der flere gode grunde til at køre på cykel i byerne i stedet for at køre i bil, og vi vil i denne artikel præsentere dig for flere årsager til, hvorfor du skal vælge at køre på cykel som dit primære transportmiddel.

Cykler giver god motion

Den helt store forskel på at køre på cykel fremfor at køre i bil er uden tvivl, at man skal yde en fysisk indsats, når man kører på cykel. Det er der garanteret rigtig mange, der bliver skræmt væk af, men hvis du ikke er bange for at tage udfordringen op på jernhesten, så er der faktisk rigtig meget god motion at hente uden, at du nødvendigvis skal have sved på panden.

En cykeltur er en meget mild men sund måde at dyrke motion på. Man behøver ikke at cykle de helt lange ture for at få en god motion, da det er en god motion i sig selv at cykle nogle små ture til og fra arbejde eller skole – så længe man kommer afsted hver dag.  

Du sparer på miljøet

I en tid, hvor der er meget snak om, at vi belaster klimaet mere og mere, så er enhver måde at bidrage til miljøet altid en god ting. Netop det kan man bidrage til ved at vælge at køre på cykel, som jo som bekendt er en 100 % co2 neutral måde at transportere sig på. Hvis du vil have dit moralske kompas i orden, så skal du lade bilen stå og vælge at cykle fra a til b.

Kom hurtigt frem med en elcykel

Hvis man alligevel kan blive lidt skræmt af tanken om at få en smule sved på panden så skal du ikke lade dig skræmme helt, da der findes elcykler, som er udstyret med en elmotor. Med en elcykel kommer man let of hurtigt omkring uden at man skal træde så hårdt i pedalerne, da motoren hjælper med fremdriften.

En elcykel kan give rigtig god mening for dig, som har meget langt på arbejde eller til skole, og ikke har det særlig godt ved tanken om at møde op med sved på panden. Det vil være et godt alternativ til en bil, da man også kan køre med en forholdsvis høj hastighed i forhold til en cykel uden elmotor. Hvis du vil finde et stort udvalg af elcykler, kan du klikke her og finde den cykel, som passer bedst til dig.    

Vi håber at denne artikel har givet dig lysten til at stige op på den tohjulede som sir primære transportmiddel.