Blog

Derfor er en sund kost lige så vigtig som træning

Derfor er en sund kost lige så vigtig som træning

Det er altså ikke kun træningen, der gælder når man skal være sund. En sund kost er faktisk noget af det vigtigste, det er det basale man skal have styr, før man begynder at træne kroppen. Læs mere om her, hvorfor en sund kost er lige så vigtigt, hvis ikke vigtigere end træning.

Hvad er en sund kost?

En sund kost betyder mange ting. Det handler om, hvor meget man spiser, hvornår og hvad man spiser. På nettet kan du regne ud, hvor mange kalorier du skal have på en dag. Det kan nemlig variere meget, hvad det enkelte individ skal have. Det varierer alt efter, hvor høj man er, hvor meget man vejer, og hvilket køn man er.

Men udover det handler det også om, hvad vi spiser. Man kan jo ikke bare spise fast food til hvert måltid. For mad er jo fyldt med forskellige mængder salt, proteiner, fedt og alt muligt andet. Derfor skal vi også fuskere på, hvad det er vi spiser. Vi har alle brug for fedt, proteiner, vitaminer og så videre. Så en god varieret kost, der har lidt af hvert, kød, fisk, salat, frugt, grøntsager, pasta er alt sammen okay, så længe man ikke spiser for meget af det.

Derfor er en sund kost lige så vigtig som træning

Du kan sagtens træne alt det du vil, men resultaterne vil bare ikke være der helt, hvis ikke du har en sund kost. Du kan få et meget bedre resultat ud af din træning, hvis din kost også er velfungerende. En god kost, gør nemlig også, at du får mere energi, og mere energi er jo lige med hårdere træning, og hårdere træning er lige med bedre resultater. Træning er selvfølgelig også vigtigt, men så er det også vigtigt at træne ordentligt. Derfor er det en god ide med personlig træner.

Så uanset om det er et vægttab du går efter eller bare en sundere livsstil eller en sundere placering på en BMI tabel , så er det altså bare vigtigt at have en sund kost, og det er ikke bare nok, at du træner. Det er selvfølgelig godt med træning, men det kan blive endnu bedre med en god og sund kost. Så lær mere om, hvordan du egentlig skal spise, for at leve det optimale sunde liv.