Blog

Antivirus er stadig vigtigt i 2020

Antivirus er stadig vigtigt i 2020

Selvom det nok ikke har samme fokus nu som for blot få år siden, skal man ikke tage fejl af, at antivirus er lige så aktuelt og vigtigt, som det var i 10’erne. IT- og cyberkriminalitet stiger støt, og private danskere er uhyre sårbare, da mange ikke har installeret et virusprogram på computeren. Mange nøjes med Microsofts præinstallerede Windows 10 antivirus ”Windows Defender Antivirus”, men det giver i mange henseender ikke tilstrækkelig dækning.

Derfor er det vigtigt, at man sørger for at have et virusprogram på sin computer, som dækker det meste – både malware, phishing og virus. Det er også vigtigt, at du ikke blot vælger at bruge en gratisudgave af et antivirusprogram. Det er nemt – og faktisk også billigt –  at få et godt dækkende antivirusprogram. F.eks. kan du for 59 kr./md. kan tilkøbe Sikkerhedspakken fra den danske virksomhed Duka, som giver dig markedets bedste antivirus fra Bitdefender, automatisk opdatering, automatisk sikkerhedskopiering og ubegrænset adgang til Dukas sikkerhedssupport.

Lej computer med fuld antivirus

Hos den danske frembrusende IT-virksomhed Duka har du nu mulighed for at købe eller leje en kraftfuld bærbar computer fra kun 149 kr./md. Vælger du at købe Sikkerhedspakken ved siden af til 50 kr./md. får du en rabat på 50 kr./md. på din lejeaftale. En lejeaftale hos Duka har hverken binding eller høje oprettelsesgebyrer. Duka har også tænkt på at klare problemet med forældede comptuere, som ikke er sikre nok, kører gammelt software eller simpelthen bare er for langsomme til at blive brugt.

Duka tilbyder nemlig alle deres kunder af lejecomputere en helt ny computer hvert 3. år, så de er sikre på, at deres kunder har computere, der ikke er forældede.

Vær kritisk selvom du har antivirus

Selv det bedste antivirusprogram på markedet kan ikke tilbyde dig 100% beskyttelse. Derfor er det vigtigt at være kritisk for det, du ser. Læresætningen ”Hvis det lyder for godt til at være sandt – så er det det nok også” gælder også indenfor IT-kriminalitet. Det handler om at være kritisk, ikke udlevere sine oplysninger til utroværdige sider, og i det hele taget kun benytte sig af sider, som du selv kender eller har læst godt om på eksempelvis Trustpilot.

I et samarbejde med Forbrugerrådet TÆNK og TrygFonden er der kommet mobilapplikationen Mit Digitale Selvforsvar, som der kan være en god idé at tjekke regelmæssigt. App’en giver dig et overblik over de mest udbredte phishingmetoder, og hvordan du kommer ud af en situation, som du allerede er viklet ind i – f.eks. hvis du er kommet til at videregive personlige oplysninger til de forkerte.

Med en stærk kritisk sans, et antivirusprogram (eksempelvis Sikkerhedspakken fra Duka) og viden fra Mit Digitale Selvforsvar, er du godt rustet til at møde den digitale verden med ro i sindet.