Blog

4 tips til at finde den perfekte øl til din smag

4 tips til at finde den perfekte øl til din smag

Få alt leveret til den perfekte ølsmagning direkte hjem til dig. Ølsmagning er en sjov aktivitet for både øl-kenderen og den generelle øl-drikker, og kan nemt afholdes derhjemme. Om du skal holde en fed herreaften, lave en sjov aktivitet til en fødselsdag, eller bare vil have en god øl-oplevelse, er du med et ølsmagningssæt fra Nørrebro Bryghus godt dækket ind.

Nørrebro Bryghus er kendt for sine specialøl og spændende smagsvarianter af den kendte, gyldne drik. Det prisvindende mikrobryggeri ligger i København hvor mad og øl-kærlighed mødes i deres egen restaurant og hyggelige bar BRAW. Nørrebro Bryghus afholder ølsmagning i København for både små og store grupper. Bor du ikke i nærheden af bryggeriet eller København, er det oplagt at bestille en ølsmagningskasse fra Nørrebro Bryghus direkte hjem til dig. Du får den samme gode smagsoplevelse og hyggelige tid, med dem du gerne vil dele øl med, uden at skulle bekymre dig om, hvordan du kommer hjem. 

Hvad får du ud af at prøve ølsmagning

Øl er mere end bare pilsner og classic, især hvis du spørger Nørrebro Bryghus’ brygmester Michael Rahbek. Ved ølsmagning bliver hver øl normalvis præsenteret af en fagkyndig øl-kender, der guider dig igennem brygningen af øllen, hvordan du får det fulde ud af øllets smag og det hele bliver krydret med sjove anekdoter, som du kender fra den gode barstemning. Du får stadig den fulde ølsmagningsoplevelse med et ølsmagningssæt fra Nørrebro Bryghus, da der med ølkassen følger en video, hvor Michael Rahbek, brygmester hos Nørrebro Bryghus, præsenterer hvert enkelte øl, som stod han i din egen stue.   

Ølsmagning i hjemmet ligner almindelig ølsmagning, du måske kender fra andre barer. Ved en god ølsmagning bliver forskellige slags øl serveret, med tid til at smage på øllen og dens nuancer. For mange er ølsmagning det første skridt i retningen mod, at finde deres foretrukne ølvariant eller smag. Selv personer der ikke foretrækker øl, kan med fordel deltage i ølsmagning og netop finde, en variant de kan lide. 

Her er 4 tips til den perfekte ølsmagning

Bestiller du en kasse øl fra Nørrebro Bryghus til en ølsmagning, er du allerede godt på vej til at få en sjov og smagsrig oplevelse. I kassen har Nørrebro Bryghus samlet forskellige slags øl, så I kommer omkring og ned i alle øllets smagsnuancer. Er du rigtig tørstig kan du nyde kassen selv, eller du kan dele øllet med op til 3 personer. 

Hvis du vil have den perfekte ølsmagning, er der her 4 gode tips til det: 

  1. Udvælg forskellige slags øl 

At drikke 10 ens pilsnere, er ikke det samme som at prøve ølsmagning. Nørrebro Bryghus har gjort det nemt at få den perfekte ølsmagning, da der i hver ølkasse til ølsmagning er mange, meget forskellige slags øl. 

  1. Salte snacks 

Det er et kendt trick at barer serverer salte snacks, så kunderne køber flere øl. Men salt har den fordel, at det forstærker smage. Derfor kan du få endnu mere ud af øllets smag, ved at servere forskellige snacks, der kan fremhæve og komplimenterer de forskellige slags øl. 

  1. Hav flere glas

Hælder du mælk i et glas, hvor der har været juice i, kan det ikke undgås at mælken får en mærkelig smag. På samme måde bliver øllets smag forvrænget når den blandes med andre typer øl. Hav derfor et rent glas til hver øl I smager, eller skyl dem grundigt efter hver øl I prøver.  

  1. Giv karakterer og vælg en vinder

Hvilken øl der er bedst, er en smagssag. Men hvis du vil gå lidt mere struktureret til værks med din ølsmagning, kan du vælge at give hver øl én eller flere karakterer. Er I flere der er med til ølsmagningen, kan I give en samlet karakter og udnævne en øl-vinder. Det er især en sjov aktivitet til familiefrokoster, parmiddage eller andre sociale arrangementer. Karakterer har også den bonus at det kan være nemmere at huske fremover, hvilken øl du bedst kunne lide. 

Ølsmagning er for alle 

Du kan afholde din helt egen ølsmagning fra din egen sofa, og få alt du skal bruge til den med en kasse fra Nørrebro Bryghus. Du kan også prøve ølsmagning i København ved at besøge Nørrebro Bryghus hyggelige bar BRAW, hvor erfarne beertenders serverer kolde øl og varme smil. Uanset hvor du prøver ølsmagning, så er det en oplevelse alle kan være med til. 

Ølsmagning kan også gives som en gave til ham eller hende, du ved kan lide øl og som du gerne vil give eller dele en oplevelse med. Med et gavekort til ølsmagning kan modtageren af gaven selv vælge, hvornår og hvordan deres ølsmagning skal være. Bor du, eller personen du vil give et ølsmagnings gavekort til, i København, er det oplagt at besøge Nørrebro Bryghus og deltage i et af deres ølsmagning events. Men bor du, eller personen du leder efter en gave til, ikke i nærheden af bryggeriet, kan du med fordel bestille deres ølpakker online igennem Nørrebro Bryghus’ webshop. På den måde kan alle smage nogle af Danmarks bedste specialøl sammen med dem de ønsker, hvornår og hvor, de ønsker det.