Livsstil

Snart student? Dét skal du have styr på

Bliver du snart student? Hvis der er tilfældet, så er der mange ting, du skal have styr på. Derfor er det også en god idé, at du sørger for at være ude i god tid. Samtidig kan det også være vanskeligt at holde styr på det hele. Heldigvis er det noget, du i denne artikel kan finde hjælp til. Du bliver nemlig præsenteret for en række forskellige aspekter, du skal sørge for at have styr på.

1. Påklædning til dit studentergilde

Studentergildet er ét af de helt store ting ved at blive student. Derfor er det også noget, du skal gøre meget ud af. Noget der vil sætte prikken over i’et er, at du investere i noget pæn påklædning. Her kan du se kjoler, hvis du er pige – det er nemlig oplagt at vælge en flot sommerkjole. Er du dreng, så kan du i stedet investere i en flot og stilren skjorte, der går godt til lejligheden.

2. Mad og drikke til studentergildet

Når du inviterer gæster til studentergilde, så skal du selvfølgelig også sørge for mad og drikke. Der er mange muligheder i denne sammenhæng. Mange vælger at tænde for grillen, mens andre foretrækker at bestille en form for catering. I bund og grund, så er det selvfølgelig op til dig selv. Sørg dog for, at det er lækkert og at der er nok af det – så bliver det et mindeværdigt gilde.

3. Har du fået huen bestilt?

Du er ikke rigtigt student, hvis du ikke kan sætte en hue på hovedet. Derfor er det også vigtigt, at du får huen bestilt. Det er ikke synderligt svært, tager ikke lang tid og koster dig heller ikke mere end, at det er dét værd. Det er en god idé, at du gør lidt ud af, at få den personliggjort, så den ikke ligner alle andre studenterhuer – nogle vælger også at bestille to; én til hylden og én til festerne.

4. Er der styr på studenterkørsel?

Studenterkørsel er bestemt også ét af højdepunkterne ved din studenteruge. Derfor er det også noget, der skal være styr på. Hvis det er noget, du skal hjælpe med, så kan du f.eks. bestille selve kørslen hos Amok.as. Der skal dog også planlægges rute, findes en god playliste, købes alkohol til turen og meget andet. Dertil skal der også indhentes penge til studenterkørslen fra hele klassen.

5. Skal du kombinere med festival?

Der findes flere festivaller, der falder sammen med den generelle studenteruge. Derfor er det også en oplagt idé, at du vælger at tage på en festival, hvor du for alvor kan fejre, at du er blevet student. Det kræver dog, at du sørger for at få købt billetter til dette. Hvis du gør det i god tid, så er der ikke nær så mange omkostninger samlet på ét tidspunkt.

Og det vigtigste; husk at fejre det

Det vigtigste er naturligvis at du husker at fejre det. Du bliver kun student én gang i livet (de fleste gør i hvert fald). Derfor er det også noget, du skal nyde i fulde drag. Nyd at du er ung, at skolen er overstået og der ikke er nogle forpligtelser – i hvert fald indtil din studenteruge er overstået.