Ikke-kategoriseret

Sådan sikrer du, at dine forsikringer er fornuftigt prissat

De fleste forsikringer er valgfrie, mens andre er obligatoriske. Uanset hvad, så skal de betales. Derfor er det også en god idé, at du jævnligt undersøger, om dine forsikringer er fornuftigt prissat i forhold til, hvad du får for pengene. Der er mange forsikringsselskaber på det danske marked, hvilket betyder, at der også er stor forskel på deres prisniveau.

 

Der er flere måder at gøre dette på. Du kan enten gøre det på manuel vis ved at kigge på og indhente priser fra en lang række af de selskaber, du finder på det danske marked. I stedet kan du vælge at gøre det ved at bruge et site, der er udviklet med henblik på sammenlign af forsikringer, da det er med til at gøre det hurtigere og nemmere for dig.

 

Det er ikke kun prisen, der har relevans

Der er mange, der tror, at det kun handler om pris, når du skal vælge en forsikring. Det er dog vigtigt, du er klar over, at det ikke er tilfældet. Der er også andre aspekter af dit valg, der har stor relevans. Det er bl.a. noget, der er aktuelt i forhold til din dækning. Det er til hver en tid bedre, at du betaler en kende ekstra, hvis det giver dig en bedre dækning.

 

Hvis du gerne vil være sikker på, at du får en forsikring, der både har en god dækning og en god pris, så er der ikke andet for end, at give dig i kast med at undersøge, hvad markedet ellers har at byde på. I mange tilfælde bliver folk meget overraskede over, hvor meget bedre, de kan klare deres forsikringer – både i forhold til pris og dækning.

 

Det kan sagtens tænkes, at du føler, at du har fået en god forsikring. Det er dog ikke sikkert, at det faktisk er tilfældet. Derfor er det også en god idé, at du jævnligt sørger for at undersøge, om det faktisk er tilfældet. Der kommer hele tiden nye løsning og selskaber til, som er med til at presse markedet og gøre de enkelte forsikringer endnu billigere.

 

Er det billigere hos de mindre forsikringsselskaber?

Der er mange, der tror, at det er billigere at være kunde hos de mindre selskaber. Det er dog ikke altid, at det er tilfældet. Hos de store selskaber har de nemlig en vis kapacitet, der gør det muligt for dig at samle samtlige af dine forsikringer under ét tag. Det er med til at udløse en såkaldt samlerabat, der kan spare dig for rigtig mange penge.

 

Det betyder også, at det derfor ikke altid er billigst for dig at være kunde hos et mindre selskab. Det er kun i tilfælde af, at du f.eks. kun har én eller meget få forsikringer, der ikke gør det muligt for dig at opnå en samlerabat. I bund og grund, så er der dog ikke nogen vej udenom, at du skal bruge tid på at undersøge de muligheder, du kan finde frem til.