Livsstil

Må jeg tage min hund med på ferie?

Der er mange, der gerne vil rejse med deres kæledyr. For det meste er der her tale om en hund. Har du selv et ønske om at rejse på ferie og tage din hund med, så er der en række regler, du først skal læse op på. Det er noget, der i høj grad afhænger af, hvor du har i sinde at rejse hen, da der fx er forskel på, om der er tale om et EU- eller ikke-EU-land.

 

Rejser du med din hund over Danmarks grænser, så er der krav om personledsagelse. Det betyder, at hundens ejer eller en person, der handler på ejerens vegne, har ansvaret for hunden under transport og selve rejsen. Skal du rejse uden for EU, kan du kan indføre hunden i landet igen via de to grænsekontrolsteder i lufthavnene i Kastrup og Billund.

 

Ønsker du at rejse med hund uden for EU?

Hvis du har i sinde at rejse med din hund uden for EU, så skal du være opmærksom på, at der er forskel på kravene og reglerne alt afhængigt af det valgte land. Du kan dog være sikker på, at veterinærbestemmelserne gælder i det givne land. I disse bestemmelser er der anført en række regler, der gælder, når du rejser med hund til et land uden for EU.

 

Der gælder bl.a. de følgende regler: personledsagelse, ID-mærkning, EU pas til selskabsdyr og gyldig rabiesvaccination. Dertil er det ofte også meget normalt, at der stilles krav til en ansvarsforsikring på hunden, som også er lovpligtig her i landet. Har du endnu ikke en sådan forsikring til din hund, så kan du med fordel finde den på vovseforsikring.dk.

 

Det fortæller naturligvis også, at der er en del regler, du skal tage højde for, hvis du har fundet en god afbudsrejse Tyrkiet, du gerne vil bestille. For at sikre, at du ikke ender i problemer, når du rejser ind i landet, så er det meget vigtigt, at du vælger at allokere den nødvendige tid til at læse op på de regler, der er udstykket af det givne land.

 

Rejse inden for EU er typisk nemmere

Hvis du ikke skal rejse uden for EU, men at du derimod skal rejse til et EU-land, så er det ofte nemmere for dig. Årsagen til dette er, at langt de fleste lande, der er medlem af EU har de samme EU-regler i forhold til både ind- og udførsel af hunde. Skal du rejse til Irland, Malta, Sverige eller Storbritannien, så er der dog andre regler og krav.

 

I langt de fleste tilfælde er det en god idé, at du undersøger om det faktisk er besværet værd, at tage din hund med på ferie i stedet for at finde pasning til den. Der er mange regler, du skal leve op til, og det er ofte også mere besværligt at rejse med hund, og det kan ende med at begrænse din ferie – og det er der ikke nogen grund til, da den skal nydes.