Bolig

Nyt tag – er det et gør-det-selv-job?

Nyt tag - er det et gør-det-selv-job?

Der er mange danske mænd, der nærmest sætter en ære i gør-det-selv-arbejde. Faktum er dog, at det ikke er i alle tilfælde, at det er den rette beslutning. Nogle gange er det bedre, at du i stedet udliciterer arbejdet.

Mange står derfor også over for, at skulle tage en beslutning om, hvorvidt en konkret opgave er et gør-det-selv-job eller ej. Det er eksempelvis noget, der gør sig gældende i forhold til at skulle lægge nyt tag på huset.

Hvis du ønsker at lægge nyt tag på huset, kan det meget vel være, at ovenstående scenarie er noget, du kender til. I denne forbindelse bør det understreges, at det ikke er en simpel opgave.

Der er mange aspekter af, at skulle lægge nyt tag. Det er også med til at gøre opgaven krævende. Hvad det dog også betyder er, at der – desværre – er mange aspekter, der kan gå helt galt.

Lad en professionel om at lægge dit tag

Hvis du har i sinde at lægge nyt tag på boligen, så bør du udlicitere opgaven til en professionel fagmand. Der er mange aspekter, der gør det appellerende, at tage fat på egen hånd, hvis du er garvet gør-det-selv-mand.

Mange motiveres til at trække i arbejdstøjet på baggrund af det økonomiske aspekt. Det er dog ikke en besparelse, der er dét værd, hvis taget ikke er lagt ordentligt.

Det er dog ikke kun udseendet af dit tag, det kan have konsekvenser for, hvis dit arbejde er sjusket og fejlagtigt. Der er flere sikkerhedsmæssige aspekter, du kan overse, ligesom det eksempelvis også kan have betydning for tætheden af taget.

Derfor er der også meget, der taler for, at du vælger at hyre en professionel fagmand. Det vil til hver en tid også være den klare anbefaling, at gøre dette.

Et nyt tag er en investering

Mange ser det som ærgerlige penge, at skulle bruge op mod flere hundredetusinde på, at lægge nyt tag. Det er dog en forkert tilgang til projektet. I stedet skal du betragte det for, hvad det reelt set er; en god investering.

Et nyt tag kan betale sig af flere årsager, men det skyldes hovedsageligt, at det hæver værdien af din bolig. Dermed er det også penge, du får hjem ved et eventuelt salg.

Endvidere, så vil et nyt tag typisk være tættere og mere energivenligt, ligesom det også er almindelig kutyme, at taget isoleres ved lægning af nyt tag. Det betyder, at det er en investering, der kan mærkes på varmeregningen.

Om end det er noget, der tager lang tid, så vil det faktisk være en besparelse, der stille og roligt kan betale for dit tag. Derfor er det – uden tvivl – også en god investering.

I denne forbindelse er det dog vigtigt, at det gøres klart, at taget bør lægges af en professionel. Det sikrer det bedste resultat og vil dermed også medføre, at du får mest mulig værdi ud af det nye tag.

Sørg dog for at indhente tilbud fra flere aktører i lokalområdet. Hold dernæst disse tilbud op mod hinanden, så du er sikret, at du får den bedst mulige pris på dit nye tag.