Livsstil

Lav russisk mad i den rette VM-ånd

Lav russisk mad i den rette VM-ånd

VM i fodbold er altid en stor begivenhed. Det er også en begivenhed, der får mange danske mænd til at søge mod sofa og TV. Er du én af dem, så kender du med garanti til, at det hele bliver lidt bedre med god mad og drikke. I og med, at VM i år afholdes i Rusland, så er det oplagt, at du laver russisk mad i den helt rette VM-ånd. Det er faktisk noget, du har mange muligheder for.

Mange danskere har en opfattelse af, at russisk mad virker som værende noget, der ikke falder i deres smag. Det er dog typisk som følge af uvidenhed herom. Eksempelvis er det de færreste, der ved, at bøf stroganoff oprindeligt stammer fra Rusland. Det er derfor også en oplagt madret, du kan lave, hvis du ønsker at kombinere VM i fodbold med russisk mad for at komme i stemning.

Der findes mange unikke russiske madretter

Langt de fleste danskere har smagt bøf stroganoff. Derfor er det heller ikke sikkert, at det er en madret, der virker tiltalende i denne forbindelse. Hvis du har et ønske om, at eksperimentere og udforske det russiske køkken, så har du mulighed for at vælge blandt et bredt spektrum af unikke russiske madretter. Derfor er der selvfølgelig også noget, der falder i lige netop din smag.

Det er dog ikke alle russiske madretter, der umiddelbart virker ideelle at spise, mens du følger med i en fodboldkamp. Det er særligt aktuelt, hvis der skal laves mad til mere end én person, som skal deles ved sofabordet. Derfor anbefales det også, at du finder en russisk delikatesse, der kan nydes uden, at det er nødvendigt, at det serveres i store gryder, hvilket kan være besværligt.

Piroger – et godt bud på russisk VM-mad

Du kan med fordel lave piroger. De er relativt nemme at lave og er tilmed endnu nemmere at servere. Det er nemlig små, lukkede tærter med fyld, der nemt kan spises med fingrene. I bund og grund, så er det op til dig selv at vurdere, hvad du ønsker at fylde dine piroger med. Et populært valg er dog enten oksekød eller laks, men andre typer af fyld er bestemt også en mulighed.

Piroger kan blot serveres på et stort fad. Det er dog en god idé, at de serveres varme, da det giver den bedste smagsoplevelse. Er der ikke mulighed for dette, kan de dog sagtens nydes kolde, alt afhængigt af det fyld, du har valgt. Får du gæster, der også skal overvære VM-kampen med dig, så vil der med garanti være god stemning, hvis du vælger at servere nogle delikate piroger.

Hvis det ikke virker som om, at det er noget, der tiltaler dig, så kan du søge efter inspiration til russisk mad på nettet. Der findes mange russiske madretter, og hvis du er åben over for at eksperimentere, vil der med garanti også være noget, der falder i netop din smag. Det handler dog om at være udforskende og være åben over for en anden madkultur, end den, du er vant til.