Livsstil

5 gode måder at tilegne sig nye kompetencer på

5 gode måder at tilegne sig nye kompetencer på

Det er vigtigt, at du som person bliver ved med at udvikle dig. Du skal udvide dit arsenal af kompetencer og fokusere på at styrke dine nuværende. Derfor er det også vitalt, at du aldrig stoppet med at lære nyt.

Hvis du er nysgerrig efter, hvordan du bedst kan tilegne dig nye kompetencer, så finder du i denne artikel fem gode måder hvorpå det er muligt – og tilmed på yderst effektiv vis.

Bøger og e-bøger

Der findes mange eksperter inden for samtlige fagområder, der har nedfældet deres erfaringer. Det giver dig mulighed for at tage ved lære ved at læse deres bøger.

Det kan du naturligvis gøre i form af både bøger og e-bøger, hvilket er ensbetydende med, at det er op til dig selv at vurdere, hvad du foretrækker. Faktum er dog, at det er en ideel måde at lære nyt og skabe nye kompetencer.

Webinarer

Langt de fleste kan skrive under på, at de har deltaget i et seminar. I dag er verden dog en anden end for ganske få år siden. Det har blandt andet betydet, at udvidelsen af webinarer er blevet mere markant.

Inden for langt de fleste brancher og fagområder har du dermed mulighed for at deltage i livestreamede webinarer med eksperter inden for det respektive fagområde, der har din interesse.

Online kurser

Dette minder meget om ovenstående. Forskellen er dog, at det er kurser, der allerede er optaget og blot er tilgængelige på nettet. Derfor kan du også lære nyt via online kurser, når det passer dig.

Hvis du eksempelvis ved, at du ikke lære synderligt godt ved blot at læse om emnet, så kan et online kursus være noget for dig. Her er det videomateriale og dermed også decideret undervisning, der er tale om.

Lydbøger

Det er ikke alle, der er vilde med at læse. Det ændrer dog ikke på det faktum, at der er megen viden, der er nedfældet i faglitterære bøger. Derfor er det nærmest heller ikke til at komme udenom i en læringsproces.

I stedet for selv at læse, så kan du dog få oplæst den eller de bøger, der har din interesse. Det kan du gøre ved at lytte til bogen som lydbog, hvilket flere og flere har fået øjnene op for.

Learning by doing – prøv dig frem

De fire ovenstående punkter og forslag er meget teoretiske. Det er ikke alle, der kan lære ved blot at fylde hjernen med ny information. Der er også mange, der er nødt til at have noget praktisk mellem hænderne.

Er det noget, du kan genkende, så er der ikke andet for end, at springe du i det. Learning by doing er i mange tilfælde den bedste måde at tilegne sig nye kompetencer på.

Du må aldrig stoppe med at lære

Én af de vigtigste ting her i livet er, at vi aldrig må stoppe med at lære. Du skal altid være nysgerrig. Du skal altid søge at lære nyt. Og du skal altid søge at udvide dit arsenal af kompetencer.

Derfor er det heller aldrig for sent at kaste sig over et helt nyt område. Det kan f.eks. være, at du har fået en brændende lyst til at lære at skrive, fordi du vil være forfatter eller at du vil være mere om online markedsføring.