Livsstil

De rette glas fuldender din G&T-oplevelse

De rette glas fuldender din G&T-oplevelse

Gin & Tonic er en klassisk drink. Den kendes af alle – og de fleste har en holdning til den. Hvis du er vild med G&T, så har du – med garanti – også interesse i at sikre, at du får den fulde smagsoplevelse, når du nyder en Gin & Tonic. For at sikre dig dette, så er der flere parametre, der spiller ind. Én ting er, at både gin, tonic og diverse øvrige tilføjelser skal være af højeste kvalitet.

Noget helt andet er, at den bør drikkes af de rette glas. Mange tror, at det blot er en skrøne, men glasset, du drikker din G&T af, har faktisk stor indflydelse på intensiteten af den endelige smagsoplevelse. Det betyder naturligvis også, at det bestemt er værd, at investere i de rette glas til dette formål, så du er sikret en fuldendt oplevelse, når du laver og nyder en Gin & Tonic derhjemme.

Der findes mange gode glas på markedet

Du kan bestemt finde mange gode glas på markedet. Det er dog ikke dem alle, der er gode til netop G&T. Derfor er det også dét, der skal være i fokus; at finde nogle glas, der er udviklet med særligt fokus på Gin & Tonic. Sådanne glas findes der kun ganske få af, hvorfor de også kan være vanskelige at spotte for det utrænede øje, hvis ikke det står skrevet i glassene beskrivelse.

Et rigtig godt eksempel på sådanne glas er Riedel Big O Wine, der naturligvis har et flot udseende med bløde kurver. Det kan dog bryste sig af meget mere. Det er også et glas, der fremhæver alle smagene fra de forskellige botonicals, der er tilføjet ginnen. Dertil er det også et stort glas, hvor der er god plads til en stor mængde is. Derfor er det nemt for dig at holde din G&T dejlig kold.

På trods af, at mange tror det modsatte, så er det vigtigt, at du bruger de rette glas til G&T. Hvad der særligt bør være fokus på er dog størrelsen. Der skal være plads til en god mængde is, så din drink holdes kold. Samtidig skal du også sikre, at der er plads i glasset til det rette blandingsforhold. Alt dette er der naturligvis tænkt på i glassene, der er beskrevet ovenfor, som kan købes her.

En G&T er ikke bedre end din valgte gin samt tonic

Du kan sagtens have gode G&T-glas, men din G&T vil aldrig være bedre end din valgte gin samt tonic. Derfor er det også vigtigt, at du hverken går på kompromis med valg af gin eller valg af tonic. De skal være af høj kvalitet og der skal være et godt samspil mellem de to valg, så der skabes en smagsoplevelse, der går op i en højere enhed.

Eksempelvis er det oplagt at kombinere en Gin Mare med 1724-tonic, da de går godt i spænd med hinanden og skaber en sublim smagsoplevelse. Du kan finde opskrifter, der kan guide dig i den rigtige retning. Er du mere til at eksperimentere på egen hånd, så er der naturligvis også mulighed for dette.