Livsstil

Kammeratens 30-års fødselsdag – hvad giver man i gave?

Kammeratens 30-års fødselsdag - hvad giver man i gave?

Er du inviteret til 30-års fødselsdag hos én af dine nære kammerater? I et sådan tilfælde er du – med garanti – opmærksom på, at det er en stor begivenhed. Det er noget helt særligt at fylde 30 år. For gæsterne kan det meget vel vise sig at være en lige så speciel begivenhed. Én ting er, at der naturligvis er lagt i ovnen til en hyggelig fest, men noget helt andet er dog, hvis han er pebersvend.

Hvis fødselaren ikke er blevet gift, inden han fylder 30 år, kåres han som pebersvend. Det betyder, at han – som det er tilfældet med kanel til en 25-års fødselsdag – skal overhældes med peber. Ofte medfølger der også en gave i form af en såkaldt peberkværn. Det er meget hyppigt, at disse laves med olietønder og stilles på fødselarens bopæl. Det er dog kun fantasien, der sætter grænser.

En 30-års fødselar fortjener en god gave

Efter at være blevet udsat for både peberoverhældning og pyntning af bopælen med den knap så flatterende peberkværn, så bør en 30-års fødselar naturligvis hædres med en flot gave. Hvis du er inviteret til en 30-års fødselsdag, bør du bestemt aftale med en række af de øvrige gæster, at I går sammen om en gave. Det forøger budgettet og medfører, at I kan give en rigtig god gave.

Det er typisk de nærmeste venner, der står for overraskelsen med peber. Det betyder også, at det er oplagt, at I alle går sammen om en god gave. På trods af, at I med sikkerhed har mange gode idéer, så kan det være vanskeligt at slå sig fast på den rette gave. Er I helt tom for idéer, så klik her, hvor du finder en lang liste over oplagt gaveidéer til en fødselar, der fylder de runde 30 år.

Hvordan finder vi den rette gave?

Står du over for, at skulle finde en god gave til en fødselsdag, der fylder 30 år? I et sådant tilfælde står du over for en større opgave. Det er dog vigtigt, at gaven vælges med omhu, da han – som sagt – har fortjent en god gave efter at være blevet udsat for diverse udskejelser. Hvis du står fødselaren nært, så kender du med stor sandsynlighed også til hans ønsker og interesser.

Hvad ofte gør udfaldet er, at sætte sig fast på et budget. Det gør det markant nemmere at finde en passende gave. Hvis budgettet eksempelvis lyder på 1.500 kr., så er der både mange muligheder, men der er også mange potentielle gaver, der skæres fra, fordi de koster mere end føromtalte pengebeløb. Derfor anbefales det på kraftigste vis, at I eller du starter med at sætte et fast budget.

I denne forbindelse bør det naturligvis understreges, at I eller du bør tage højde for vedkommendes egne ønsker og interesser. Hvis fødselaren har en særlig passion for golf, så er det oplagt, at I går sammen om, at give ham noget, der har relation til dette. Det samme er aktuelt, hvis han er glad for madlavning, løb eller måske altid har ønsket sig en tur til Le Mans.