ANYMAN

Kvaliteten af espressobønner påvirker smagen

Kvaliteten af espressobønner påvirker smagen

Espresso er den mørkeste og mest fyldige kaffe. Den er baseret på arabica- og/eller robustabønner. Espresso er en kaffetype, der er blevet mere udbredt blandt danskerne over de seneste par år. Det skyldes, at den typisk er hurtig og nem at lave.

Det er en kaffedrik, der byder på en særlig stærk og koncentreret smag. For at fuldende smagen kræves det dog, at du har investeret i espressobønner af høj kvalitet. Et godt bud er af de delikate og kvalitetsrigtige espressobønner fra Have A Coffee.

Dertil har maskinen, der bruges til at lave espressoen også stor indflydelse. Bruges en korrekt maskine, vil du tilmed kunne skabe et lækekrt og fyldigt skum på toppen. Samtidig vil smagen være dybere og mere intens. Dog handler det også om præferencer.

For mange går på kompromis

Der er – desværre – mange espressodrikkende danskere, der går på kompromis med kvaliteten af deres bønner. Det er en skam, da det har stor indflydelse på det endelige resultat. Med andre ord; smagen af espressoen er direkte forbundet med valg af bønner.

Ofte er det et spørgsmål om, at det virker mere appellerende at vælge et billigere alternativ, når man kigger på espressobønner. Det bør dog understreges, at det ganske enkelt ikke er den minimale besparelse værd – ofte er der tale om ganske få kroner.

Gode espressobønner behøver ikke nødvendigvis at være dyre. Det er blot en forudindtaget opfattelse, som de fleste har. Hvis du ved, hvad du skal gå efter, så ved du også, at du sagtens kan få lækre espressobønner af høj kvalitet til en god pris.

Derfor bør du overveje bønner fra Have A Coffee

Er du i tvivl om, hvor du skal købe espressobønner fra? I så fald bør du prøve espressobønnerne fra Have A Coffee, som er en 100% arabicablanding. Blandingen stammer fra de to berømte kaffeplantager: Alexandre Emerich og Lucas Pimenta.

Alexandre Emerich leverer 90 point Cup of Excellence-bønner fra Matas de Minas, mens Lucas Pimenta leverer 83 point Specialty-bønner fra Sul de Minas. Dermed er det en blanding af det ypperste kaffe fra de højeste kaffeklassifikationer i Brasilien.

Der er tale om bønner, der byder på en intens krop og en eksplosiv sødme, der harmonerer med den milde syrlighed. Det er ligeledes de karakteristika, der bedst beskriver den type af espresso, som danskerne elsker – og som du med garanti også vil elske!

Kaffen er håndplukket, vasket i hånden og stammer fra mikroplantager, der producerer mellem 300 kg. og 1.500 kg. om året. Samtidig er det kun single lots, hvilket betyder, at alle bønner stammer fra samme mark.

Overvej at få et kaffeabonnement

Du kender det med garanti; du er netop stået op og har tændt espressomaskinen. Til din store skræk opdager du, at du er løbet tør for espressobønner. Det er en skræk, du kan undgå, hvis du vælger at tilmelde dig et kaffeabonnement.

Med et sådant abonnement er du nemlig sikret, at du får tilsendt bønner på regelmæssig basis, så du ikke ender med at løbe tør. Det er bl.a. også noget, de tilbyder hos Have A Coffee, hvor du kan tilmelde dig til deres Specialty Espresso-kaffeabonnement.

Exit mobile version